Blog Bitts: el blog de la Costa Brava


Sin categorizar

Feia ja uns mesos que amb el Patronat de Turisme de Costa Brava Pirineu parlàvem de la possibilitat de crear un blog. No el blog oficial de la institució, sinó un espai de participació on aplegar l’experiència de moltes persones relacionades amb les comarques gironines, i molt especialment amb el sector turístic. Una publicació que vagi adquirint amb el temps una personalitat pròpia a partir de les veus que la composen.

Versió catalan de Bitts

El 20 de setembre va néixer la versió catalana de Bitts, i aviat seguiran les versions castellana i anglesa, amb una combinació de continguts propis i traducció d’una selecció d’entrades de la versió catalana.

Bitts ha estat molt ben rebut pel sector i aspira, a poc a poc, a ser una guia personal i propera a l’oferta de Girona: cultura, natura, esports, gastronomia, etc. El blog aplega ja 15 col·laboradors, entre ells José Antonio Donaire, director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics i un dels referents de la comunicació en xarxes socials a la política catalana, Eduard Batlle, periodista de El Punt, que serà el coordinador del blog, i Jordi Casassayas, que probablement haureu llegit a Clan-destinos.

Aquest projecte és un exemple de la concepció que tenim de la comunicació dels destins turístics a Internet, on sovint un excés d’informació a les webs oficials, elimina els components emocionals de la comunicació, i impedeix acostar-se al visitant oferint-li una tria de la oferta que s’ajusti als seus interessos. Inspiració, informació i, en aquest cas, un to personal son tres elements fonamentals per enamorar al visitant i engrescar-lo a visitar la costa brava i el Pirineu de Girona.

En aquest projecte em comptat amb la col·laboració de Bruno Veloso i de Iuttu.